3 gouden tips om acne effectief te verminderen

Vorige Artikel 3 van 5 Volgende

3 gouden tips om acne effectief te verminderen

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening waarmee ik als expert regelmatig word geconfronteerd. Klanten hebben al van alles geprobeerd om van hun acne af te komen en zijn op het moment dat ze bij mij komen vaak ten einde raad. De meest gehoorde vraag is dan ook: moet ik er dan maar mee leren leven en wachten tot de acne over enkele jaren vanzelf minder wordt? Mijn antwoord is dan steeds een volmondig ‘nee’! In dit blog vertel ik je waarom.

Acne meer dan alleen een uiterlijk probleem
Wie last heeft van acne weet dat dit huidprobleem een behoorlijke impact heeft op zijn of haar leven. Zo vertelde een jonge acne-klant mij met tranen in haar ogen dat zij maar één wens had: op school niet meer gepest te worden met haar acne. Je begrijpt… op dat moment brak echt mijn hart. Een andere klant – die veel wordt ingehuurd als spreekster voor grote groepen – gaf aan door haar acne minder zeker voor een groep te staan. Acne is dus overduidelijk niet alleen een uiterlijk probleem maar heeft vaak ook psychische gevolgen.

Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk om acne op tijd aan te pakken en niet af te wachten tot het over een aantal jaren wellicht vanzelf een keer overgaat. Want hoe eerder je aan de strijd tegen acne begint, hoe kleiner de kans op uiterlijke littekens – vlekjes, putjes, pigmentvlekjes – én innerlijke littekens zoals onzekerheid.

Wanneer je genoeg hebt van jouw onzuivere huid en er echt iets aan wilt doen, is het belangrijk dat je bereid bent om thuis aan de slag te gaan met effectieve huidverbeterende producten. Ook is het belangrijk dat je een volhouder bent. Acne is meestal niet iets wat binnen een paar maanden volledig op te lossen is. Zicht- en merkbare vermindering van acne mag je daarentegen zeker al wel verwachten na zo’n 4 tot 6 weken.

3 gouden tips om acne te verminderen
Acne is er in veel verschillende soorten en ziet er bij iedereen anders uit. Bij de een manifesteert het zich alleen in de vorm van mee-eters,  een ander heeft vooral vrij plaatselijk last van (onderhuidse) puistjes en de grootste pechvogels hebben te maken met actieve ontstekingen, pustels en papels.

Welke variant jij ook hebt, de volgende 3 tips in de strijd tegen acne zijn allemaal van zeer groot belang én ook nog eens direct toepasbaar.

Tip 1: Volg een effectieve huidverbeteringsroutine
De eerste en meest belangrijke stap om acne effectief aan te pakken is je huid thuis consequent 2 x per dag verzorgen met de juiste huidverbeterende producten. Om je te laten zien dat het niet meer dan 5 minuten per dag hoeft te kosten om jouw huid ook thuis effectief te kunnen verbeteren, vind je hier een makkelijk te volgen huidverbeteringsroutine.

Tip 2: Laat je puistjes en pukkeltjes met rust
Zelf uitknijpen van onzuiverheden werkt ontstekingen en littekens in de hand en dit is natuurlijk niet wat je wilt. Breng daarom regelmatig een bezoek aan een acne-specialist. Zij kan de onzuiverheden op een verantwoorde, hygiënische en veilige manier verwijderen, waardoor je huid goed schoon wordt maar er geen littekens of ontstekingen zullen ontstaan.

Tip 3: Vervang je kussensloop
Een kussensloop is een uitstekende broedplaats voor bacteriën. Slaap daarom iedere nacht op een schoon kussensloop. Vind je dit iets te veel werk, leg dan iedere avond een schone handdoek op jouw kussensloop. Op deze manier voorkom je kruisbesmetting en werk je al slapend aan het verminderen van acne.

Start met het toepassen van bovenstaande tips en jouw huid zal je dankbaar zijn! Om het jou extra makkelijk te maken heb ik de producten die specifiek geschikt zijn voor het behandelen van acne hier voor jou op een rijtje gezet.

Stralende groet,
Marion van der Wielen - HuidLiefde

© 2020 - 2022 HuidLiefde - dé webshop voor een stralende huid! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel